posete:

6.1.22

Spisak želja

 

Došao moj tata (davnih godina) s posla i rekao nam da ide službeno u Pariz, sa koleginicom. Mama odmah sela da pravi spisak šta nam je neophodno a nemamo, a ima u Parizu. Dva dana ga sastavljala.

Spisak:

- ono čime se vadi sladoled da bude u obliku kugli;

- gumena kapa za kosu sa rupicama (za šatiranje kose);

- nezapaljive rukavice za hvatanje vrućih šerpi i lonaca (poželjno svetlo zelene, kao što nam je kuhinja);

- plastična cev, sa gumom na vrhu, kao kod aparata za merenje pritiska, što kad pumpaš izvuče višak masnoće iz posude u kojoj se peče meso;

- drveni okrugli podmetači, što veći to bolji, koji služe umesto stolnjaka (na svaki se pojedinačno stavi tanjir); Najbolje u boji drveta, samo prelakirani;

- teget kožne sandale, sa ukrštenim kaiščićima na risu, potpetica četvrtasta, do 7 cm, broj 38.

- teget kožna tašna, pravougaona, sa drškama od imitacije kornjačevine ili ćilibara; (po mogućstvu da uz nju idu i novčanik, ogledalo, češalj, futrola za pasoš i ličnu kartu u istoj boji);

- fen za kosu sa dodacima za feniranje, raščešljavanje, usmeravanje vazduha i što više okruglih četki;

I još 9. stavki.

Ja dodala:

18. Parfem GIVENCHY III

19. Parfem Fidji Guy Laroche

 

Tata pročito spisak, rekao daće sve od sebe, uzeo i poslednju paru iz kuće i odleteo.

 

Doneo "nešto" dronjavo, crno, od imitacije somota, na čemu je imitacijom srme izvezena Ajfelova kula.

Samo to uspeo da kupi. Bio veliki štrajk i ništa nije radilo. Zato je i  potrošio sve pare, morao da se snalazi za hranu i... pa za sve je morao da se snalazi.

Sutradan bila nedelja, tata spavao i odmarao se od puta, a došla njegova koleginica-saputnica, tip-top skockana, sija pariska roba.

Pita mama pa kako to kad je bio štrajk, gde je uspela da kupi, ona kaže da nije čula za štrajk, a "nešto" crno što imitira somot, srmu i Ajfelovu kulu što su delili u avionu nije htela da uzme, jer je živi kič. Onda ona pita mamu "Je l' bogati, je l' se otreznio Šule?"

Malopre nađoh taj spisak, u albumu sa starim fotkama i shvatih da sam sva na oca. Kakav god spisak želja da mi uruče, il se uspavam il napravim luda i na kraju uradim kako ja hoću.